
Foremka aluminiowa 500ml Przepis na pasztet
towar niedostępny
Opis
Foremka aluminiowa do zapiekania i grillowania:
Przepis na pasztet:
składniki
1 kg udek
1 kg karkówki i 0,5 kg podgardla
albo mięso od szynki i 0,4 kg słoniny lub zamiast słoniny( 0,5 kg boczku)
albo gulaszowe z indyka i 0,4 kg słoniny lub zamiast słoniny ( 0,5 kg boczku)
0,4 kg wątróbki drobiowej
4 średnie cebule
2 jajka
2 bułki świeże
1 szklanka bułki tartej
1 szklanka suszonych warzyw sanpol
Sposób przygotowania:
udka gotujemy i karkówkę w osobnych baniakach, po wystudzeniu i oczyszczeniu z kości mieliny na sitku o średnicy 2,5 mm,
bułkę świeżą moczymy w wodzie i po od duszeniu z wody mielimy,
bułkę tartą i suszone warzywa zalewamy 0,5 litra rosołu morze być kostka rosołowa rozpuszczona, i też mielimy
cebule obieramy i kroimy, podgardle kroimy w kostkę i razem smażymy po chwili dodajemy wątróbkę i dusimy, następnie mielimy.
Wszystkie składniki wsypujemy do naczynia i mieszamy dodając jajka i przyprawę do pasztetu SANPOL, pieprz, sól, pamiętajmy przyprawy dodaje się wedle swojego smaku, w razie potrzeby próbujemy i doprawiamy.
Nakładamy do foremek i posypujemy kminkiem lu posypką maspolanką sanpol, i pieczemy 80 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!