Jelita wieprzowe 28-33 91m Przepis na kiełbasę biała parzoną

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 59,00 zł 59.00
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Jelita wieprzowe: cienkie fi 28-30 suszone i solone.

Zastosowanie: do produkcji kiełbas,

Kraj pochodzenia: Polska, Chiny, EU

Przepis na kiełbasę biała parzoną:

10 kg różnych mięs

7 kg wieprzowiny (5 kg mięsa karkówki 2 kg boczku)

3 kg schabu

przyprawy, 5 łyżki majeranku, 1 łyżki kminku mielonego, 5 średnich ząbków czosnku, 5 deko pieprzu mielonego, 10 deko peklosoli, szczypt ziela angielskiego zmielonego i liścia laurowego zmielonego.

Możemy dodać do farszu żółty ser start na tarce, pyszna kiełbasa na grilla.

jelita 20 metrów dostępne w naszym sklepie

Przygotowanie; jelita płuczemy w wodzie by pozbyć się soli, mięso mielimy na sitku FI 4,5. Wszystko wkładamy do misy i mieszamy dolewamy szklankę wody albo dwie po to by mięso było miększe przy mieszaniu i napychaniu, jelita napełniamy i okręcamy w 15 centymetrowe odcinki. Wrzucamy do gorącej wody o temperaturze 70 °C i gotuj do momentu wypłynięcia na wierzch wody około 15-20 minut.

Smacznego!

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl