Producenci
Promocje
Pieprz czarny ziarnisty  500g
Pieprz czarny ziarnisty 500g
16,00 zł 12,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony 500g
Pieprz czarny mielony 500g
16,00 zł 12,00 zł
szt.
Cynamon mielony 500g
Cynamon mielony 500g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Sezam czarny 500g
Sezam czarny 500g
11,00 zł 9,00 zł
szt.
Mieszanka pieprz cytrynowy 500g
Mieszanka pieprz cytrynowy 500g
22,00 zł 16,00 zł
szt.
Nóż rzeźniczy nr17
Nóż rzeźniczy nr17
25,00 zł 22,00 zł
szt.
Mak niebieski 500g
Mak niebieski 500g
15,00 zł 10,00 zł
szt.
Przyprawa do szaszłyka 500g
Przyprawa do szaszłyka 500g
12,00 zł 9,00 zł
szt.

Krew suszona 100g

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 3,50 zł 3.50
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: 857B-260D2

Opis

Hemoglobina wieprzowa w proszku 

Zastosowanie: do kaszanki i salcesonu.

Dawkowanie: 100 gram na 500 ml letniego rosołu w temperaturze od 20 °C do 35 °C.

Kraj pochodzenia: Belgia

Numer partii i termin spożycia na opakowaniu

Przepis na kaszankę:

Składniki;

2 kg kaszy gryczanej

1 kg kaszy jęczmiennej 

2 kg mięsa  wieprzowego

2 kg podgardla.

1/2 kg  skórki wieprzowe

1/2 kg wątróbki

0,5 kg cebuli

2  litra krwi

przyprawy: 26 dkg soli albo wegeta

2-3 dkg pieprzu grubo mielonego  ja daję trochę więcej, bo lubię pikantną

2-3 ząbki czosnku

2 dkg majeranku

1/2 dkg ziela angielskiego

kilka listków liścia laurowego

jelita wieprzowe cienkie

Wykonanie: Mięso, skórki, okrawki, liście laurowe. ziele angielskie zalać wodą tak by przykryć i gotować na wolnym ogniu aż do miękkości. Skórki winny się rozpadać. Cebulę kroimy i smażymy i dodajemy  wątróbkę. Kaszę parzymy wykorzystując rosół z gotowania mięska(wyrzucić liście i ziele i przecedzić.W razie konieczności dobrać wody tak aby na 1 szkl. kaszy było 2 szkl. płynu. Do dużego garnka wlewam trochę wody,wstawiam drugi garnek z kaszą zalaną płynem ,bo tak wiem ,że upraży się bez przypalenia. Ostudzone mięsko, skórki i wątrobę mielimy raz przez średnie sitko i dodajemy do też ostudzonej letniej kaszy. Dodajemy krew, przyprawy, wyciśnięty czosnek. Dobrze wyrabiamy, w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu lub przegotowanej wody. Kaszanę wkładamy w jelita.Parzymy we wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia około 30 min.

Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl