Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Producenci

Jelita naturalne

Wieprzowe jelita naturalne to podstawa podczas produkowania domowych wyrobów masarskich, takich jak kiełbasy, kabanosy, pasztety i kaszanki, które znacznie różnią się od tych produkowanych masowo i dostępnych w sklepach mięsnych. Oferowane przez nas jelita naturalne nadają się do produkcji wyrobów wędzonych, gotowanych, parzonych i grillowanych, zatem są świetnym rozwiązaniem spełniającym wymogi każdego konsumenta. Jelita naturalne to uniwersalne rozwiązanie niezależnie od tego, jakie wyroby planujesz przygotować.

Co to są jelita naturalne?

Zaznaczyliśmy, że jelita naturalne to podstawowy składnik podczas produkcji wyrobów masarskich. Jednak z czego składają się jelita? Dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z wyrobami wędliniarskimi wyjaśniamy, że jelita naturalne zbudowane są z błony kolagenowej odpornej na działanie enzymów. Oferowane przez nas jelita naturalne są zasolone, dlatego podczas ich płukanie wszelkie substancje zostają usunięte. Jelita są niezmiernie delikatne, dlatego zalecamy szczególną ostrożność podczas ich napełniania.

Różne kalibry

Jeśli zajmujesz się produkcją domowych wyrobów masarskich zwróć szczególną wagę do tego, gdzie kupujesz jelita naturalne, ogólnodostępne sklepy mięsne nie oferują sprzedaży tego rodzaju artykułów. W sklepie SANPOL znajdziesz jelita naturalne najwyższej jakości dostępne w kalibrach 28/30, czyli nadające się do każdego rodzaju wyrobów, aby spełnić oczekiwania wszystkich naszych klientów oferujemy różne długości jelit. Znajdziesz u nas te, których długość mierzy 20, 50 i 91m, zatem z łatwością dobierzesz te, które będą dla Ciebie najwygodniejsze.

Zalety

Jak już wspominaliśmy jelita naturalne to podstawa podczas wyrobów najwyższej jakości kiełbas i innych produktów wędliniarskich. Jednak jelita mają szereg zalet, dzięki którym używane są do produkcji od wieków. Ich podstawowym zadaniem jest konserwacja smaku i zapachu wyrabianych produktów oraz nadanie im soczystości i delikatności. Dzięki jelitom, gotowe produkty mają naturalny wygląd, co budzi zaufanie wśród konsumentów.
Poza walorami smakowymi i wyglądowymi jakie nadają wyrobom masarskim, jelita naturalne, wpływają również na szybkie chłodzenie produktów i charakteryzują się elastycznością, dzięki czemu łatwe jest ich napełnianie. Jelita są w pełni jadalne i nie stanowią żadnego zagrożenia dla zdrowia człowieka.

Posiadają właściwości, dzięki którym producent sam wybiera czy chce wyroby ugotować, usmażyć czy grillować. Podczas tych procesów jelita naturalne zabezpieczają również wyroby przed utratą charakterystycznego zapachu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl