
Producent
Cena
-
od
do

W NASZYM SKLEPIE OFERUJEMY SZEROKI WYBÓR AROMATYCZNYCH, ALE PRZEDE WSZYSTKIM WYSOKIEJ JAKOŚCI RÓŻNYCH RODZAJÓW PAPRYKI
Papryka ma wszechstronne zastosowanie we wszystkich kuchniach świata, choć szczególne miejsce zajmuje w kuchni węgierskiej oraz meksykańskiej. Jest niezwykle uniwersalną przyprawą, dodatkowo jest naturalnym barwnikiem spożywczym, nadaje piękny kolor daniom a oprócz tego zawiera wiele cennych składników odżywczych.
PAPRYKA JAKO PRZYPRAWA
Papryka jako przyprawa występuje w postaci wysuszonego i drobno zmielonego proszku pochodzącego z różnych odmian (zarówno tych słodkich jak i ostrych), które różnić się mogą wielkością jak i kształtem. By uzyskać słodką przyprawę suszone owoce papryki pozbawia się ścianek i skórki zawierających kapsaicynę, która nadaje papryce charakterystyczny ostry smak. Dziś papryka jest jedną z najczęściej używanych przypraw w każdej kuchni.
PAPRYKA I JEJ WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE
Papryka to skarbnica witaminy C, E oraz witamin z grupy B czy antyoksydantów. Zawartość tych i wielu innych równie cennych dla zdrowia witamin i składników odżywczych sprawia, że czerwona papryka jest bardzo wartościowym produktem, po który warto sięgać jak najczęściej.