Producenci
Promocje
Pieprz czarny ziarnisty  500g
Pieprz czarny ziarnisty 500g
16,00 zł 12,00 zł
szt.
Pieprz czarny mielony 500g
Pieprz czarny mielony 500g
16,00 zł 12,00 zł
szt.
Cynamon mielony 500g
Cynamon mielony 500g
18,00 zł 14,00 zł
szt.
Sezam czarny 500g
Sezam czarny 500g
11,00 zł 9,00 zł
szt.
Mieszanka pieprz cytrynowy 500g
Mieszanka pieprz cytrynowy 500g
22,00 zł 16,00 zł
szt.
Nóż rzeźniczy nr17
Nóż rzeźniczy nr17
25,00 zł 22,00 zł
szt.
Mak niebieski 500g
Mak niebieski 500g
15,00 zł 10,00 zł
szt.
Przyprawa do szaszłyka 500g
Przyprawa do szaszłyka 500g
12,00 zł 9,00 zł
szt.

Osłonka białkowa FI 55 5 m

Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 7,00 zł 7.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: SANPOL
Kod produktu: 3320-137EC

Opis

Osłonka białkowa FI 55, do wędzenia i parzenia wędlin typu żywiecka.

Przepis na kiełbasę żywiecka: 

2,5 kg mięsa wieprzowego z szynki 

0,75 kg mięsa wołowego lub indyka

1.75 kg mięsa wieprzowego karkówki 

60 g peklosoli

10 g- 15 g pieprzu czarnego mielonego grubo mielonego

8 g czosnku

15 g cukru

250 ml wody

Sposób przygotowania: Obrobione, oczyszczone mięso z szynki mielimy na szarpaku, karkówkę i wołowinę na sitku fi 4,5. Zmielone mięso przełożyć do misy, wymieszać z przyprawami i wodą około 30-40 minut, następnie przygotować osłonki  pociąć na odcinki 30-40 cm zmoczyć w letniej wodzie. Zawiązać jeden koniec osłonki przędzą wędliniarską, napełnić ściśle mięsem tak aby nie było pęcherzyków powietrza - nadziewam nadziewarką do kiełbas, zawiązać drugi koniec osłonki. Osuszanie: w wędzarni bez dymu, w temperaturze 70 °C aż powierzchnia jelita będzie sucha w dotyku, około 45 minut. Wędzenie: w temperaturze 86 °C do uzyskania zadowalającego koloru, zajęło prawie 2,5 do 3 godziny. Parzenie do wody o temperaturze 80 °C wrzucić i  parzyć około 15-20 minut powiesić do osuszenia.

Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl