Osłonka poliamidowa FI 40 5 m

Wysyłka w: 5 dni
Cena: 3,00 zł 3.00
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: SANPOL
Kod produktu: 9092-7646A

Opis

Osłonka do gotowania na pasztety.

Przepis na pasztet:

składniki

1 kg udek 

1 kg łopatki i 0,5 kg podgardla

          albo mięso od szynki i 0,4 kg słoniny  lub zamiast słoniny( 0,5 kg boczku) 

          albo gulaszowe z indyka i 0,4 kg słoniny lub zamiast słoniny ( 0,5 kg boczku)

0,4 kg wątróbki drobiowej

4 średnie cebule 

2 jajka 

2 bułki świeże

1 szklanka bułki tartej

1 szklanka suszonych warzyw sanpol

Sposób przygotowania:

udka gotujemy i karkówkę w osobnych baniakach,  po wystudzeniu i oczyszczeniu z kości mieliny na sitku o średnicy 2,5 mm,

bułkę świeżą moczymy w wodzie i po od duszeniu z wody mielimy,

bułkę tartą  i suszone warzywa zalewamy 0,5 litra rosołu morze być kostka rosołowa rozpuszczona, i też mielimy

cebule obieramy i kroimy,  podgardle kroimy w kostkę i razem smażymy po chwili dodajemy wątróbkę i dusimy, następnie mielimy.

Wszystkie składniki wsypujemy do naczynia i mieszamy dodając jajka i przyprawę do pasztetu, pieprz, sól, pamiętajmy przyprawy dodaje się wedle swojego smaku, w razie potrzeby próbujemy i doprawiamy. Osłonkę moczymy w ciepłej wodzie i tniemy na odcinki od 25 do 35 cm, wiążemy z jednej strony i nakładamy za pomocą ( nadziewarki, maszynki),i zawiązujemy albo zaciskamy zaciskarką. W dużym garnku, do którego zmieszczą się luźno batony, podgrzewamy około 3,5-4 l wody prawie do wrzenia (ok.90-95⁰C- na dnie garnka będzie widać odrywające się i lecące do powierzchni pęcherzyki powietrza). Wkładamy batony i temperatura wody spada prawie od razu do około 80⁰C. Przykrywamy garnek pokrywką i na minimalnym ogniu – woda nie może się gotować –batony o średnicy 40 mm parzymy w temperaturze 80-85⁰C przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmujemy batony i studzimy – na leżąco lub powieszone.

Smacznego!

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl