Pieprz czerwony ziarno 50g
Opis
Pieprz czerwony ziarno 50g
Zastosowanie: Poprawia smak dań warzywnych, mięsnych i nie tylko. Świetnie nadaje się do gotowania, pieczenia, Ważne, aby dodać go na początku przyrządzania potrawy, gdyż pieprz w formie ziarnistej uwalnia swój aromat stopniowo, podczas gotowania.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Numer partii i termin spożycia na opakowaniu
Pieprz czerwony pochodzi z Ameryki Południowej. Warto wiedzieć, że ziarna dostępne w sklepach w kolorze czerwonym to najczęściej owoce pieprzowca brazylijskiego i pieprzowca peruwiańskiego. Jest on doskonałą alternatywą dla tradycyjnej czarnej odmiany tej ostrej przyprawy. Spośród innych odmian pieprzu ten wyróżnia się charakterystycznym zabarwieniem oraz delikatniejszym ostro-słodkim smakiem.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.